Yaşadığın İlişki Ne Kadar Sağlıklı?

Yaşadığın İlişki Ne Kadar Sağlıklı?

YANLIŞ İLİŞKİDE OLDUĞUNU NASIL ANLARSIN?
Bir şekilde bir ilişkinin içinde buldun kendini. Tek bir gülüşüyle mi etkiledi seni, yaptığı bir jestle mi, yoksa romantik bakışlarıyla mı… Başladı ve süreç devam ettikçe her gün yeni bir özelliğini keşfeder oldun.Günler geçtikçe ister istemez düşünmeye başlıyorsun,’acaba bana göre mi’?

Sık sık kavga eder oldunuz,önceler nadiren ettiğiniz tartışmalar zamanla çoğalmaya başladı. Seviyorum katlanırım,alttan alırım dedikçe bir bakmışsın ağladığın gün sayısı gülümsediğin mutlu olduğun gün sayısını ezip geçmiş.O böyleyse ben bir şeyler yaparım,sürprizler,şirinlikler…Yeter ki iyi olsun ilişkimiz diye çabalamaya başlarsın,sonra dönüp bir bakmışsın ki hep senden beklemeye başlamış.Sabah günaydın mesajını sen atmadan atmaz olmuş,akşam buluşalım demediğin sürece buluşma teklifi etmez olmuş,romantik mesajlar güzel sözler sadece senden çıkar olmuş,hediyelere boğmuşsun ama karşılığında tek bir parça gül bile almamışsın belki günlerdir hatta haftalardır durum bu şekilde sürüp gitmiş.

İş yerinde terfi aldın,iş arkadaşların ailen, dostların hepsi tebrik etti ama sevdiğin adam çok sakin,ne sürpriz ne tebrik ne bir övgü cümlesi.Herkes yapardı çok zor bir şey başarmadın mesajını alır gibisin ama itiraf etmiyorsun işte kendine.

Bir zamandan sonra şartlarınızın eşit olmadığını fark ediyorsun. Arkadaşlarıyla istediği yerlere gidip istediği şeyleri yer içerken senin sınırlı sosyal aktivitelerin içinde olmanı istediği için etrafına bir kafes kurulmuş olduğunu fark ediyorsun. Eğlenceli vakitler, müzik dans bol sohbet kahkaha aslında senin de istediğin ama sevgilin yanındayken istediğin aktivitelerdendi.Bunu da sineye çekiyorsun,olsun istesem ben de gidebilirim diyip kendini kandırıyorsun.
Baş başa vakit geçirdiğiniz günlerin azalmış olduğu da aklına geliyor biraz düşününce.Sıkılıyorsunuz, susuyorsunuz, telefonlar ellerde sosyal medya hesaplarında uzun uzun insanların hayatlarını gülücüklerini kıskanırken buluyorsun kendini. O ise futbol yorumlarını izliyor bir yandan , bir yandan da satılık lüks araçları inceliyor elindeki tabletten.Paylaşmak istediğin şeyler var aslında ama anlatasın gelmiyor, arayıp yakın arkadaşlarına anlatsan daha heyecanlı ve anlamlı olacak belki de … Hatta bazı zamanlar onunla alakalı bazı haberleri arkadaşlarından duyduğuna şaşırmamaya başlıyorsun diğerlerine daha çok şey anlatması ilk onlarla paylaşması sana yabancı gelmiyor,alışıyorsun.

Gelecekle alakalı planlarında yok gibisin, değersizleştirmesini hazmedemiyorsun. Hayatının neresindesin bunu bilmiyorsun, halbuki senin bütün hayallerinde planlarında hep o var, zaten olması gerektiği gibi. Evlilik kelimesini duyduğu anda kaçıyor, evlilik senin için değerli ve önemli. Hayatını yaşamak istiyor tamam ama seninle kuracağı bir gelecekte belki de kendisini sadece bir aile babası olarak görüyor ve kaçıyor.Sorumluluktan kaçıyor belki de ya da sıkılmaktan aldatılmaktan ciddiyetten.Kendi ile alakalı planlarının yarım kalmasından da korkuyor olabilir tabi.

Saygı var aranızda gayet büyük bir saygı ki bir ilişkinin olmazsa olmazı.Geniş çerçeceden bakıyorsun bu duruma şunu görüyorsun; sadece sana saygı duyuyor. Hayatına, nasıl yaşadığına, ailene, ailenin kurallarına, arkadaşlarının başından geçen olaylara, mesleğinle alakalı planlarına,aile kurma yolundaki ısrarlarına, sınırlarına…Ama müdahale etmiyor,fikir vermiyor,desteklemiyoryardım etmiyor sadece uzaktan ‘saygı’ duyuyor.

Sadece saygı ve sevginin yeterli olmadığını görüyorsun, ilgi arıyorsun, sorumluluk arıyorsun,yol arkadaşı arıyorsun sohbet arıyorsun. Alttan almaktan sıkıldığın,hep kendinden ödün vermekten sıkıldığın her halinden belli.Eskileriyle kıyaslıyorsun ister istemez ya da babanla,abinle,çevrendeki erkeklerle.İlişkini kıyaslıyorsun en yakın arkadaşının ilişkisiyle.Yaşadığın hayata bakıyorsun memnun musun )’eh işe’.
İşte böyle…Kısacası bu tarz bir ilişki hayatı yıpratır,zaman öldürür hemen uzaklaş.Kendini daha iyi daha mutlu hatta bulutlarda hissedebileceğin,doyum sağlayabileceğin,değerli hissettirecek,sorumluluk alabilecek,seni taşıyabilecek gerçek bir sevgili bul gerçek bir aşk bul!Saygı sevgi güven zaten olmazsa olmazlar.Sırf bunlar var diye bir insanı kaybetme korkusu yaşama,sen zaten sevilmeye saygı duyulmaya ve güvenilmeye layık bir insansın unutma! İhtiyacın olan daha fazlası.
Uzm.Klinik Psikolog Sinem ÖZER

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.