Erkeğin Kadını Aldattığını Nasıl Anlayabilirsiniz?

Erkeğin Kadını Aldattığını Nasıl Anlayabilirsiniz?

Günümüzde çoğu evliliklerde, ilişkilerde sık görülen bir durum oldu artık aldatmak. Söylerken hafif gibi görülse de bir ilişkide bu durumu yaşayan kişi için aslında oldukça ağır ve travmatik bir durumdur. Önceden erkeklerin eşlerini aldatması daha fazlaydı. Yani çoğunlukla erkek eşini aldatıyordu, bayanların aldatma söz konusu nadir duyulan bir olaydı. Fakat artık ihanet eden taraf çoğunluğu her iki cinste de hemen hemen eşit bir şekilde görülmektedir. Bu yazımda ele alacağımız taraf erkeklerin kadınları aldatması üzerine olacak. Erkekler ihanete nasıl başlar? Erkekler aldatma sinyallerini nasıl verir? Erkekler aldatırsa nasıl davranır? Neler yapar? Bir kadın eşinin hayatlarındaki hangi değişikliklerinden bunu anlayabilir? Bunları ele alacağız.
* Öncelikle erkek aldattığında en öne çıkan davranışı kendilerine eskisinden çok daha fazla bakmalarıdır. Bir anda eskisinden çok daha bakımlı bir erkek haline gelirler. Kendilerine önceden giymediği yeni kıyafetler, önceden kullanmadığı yeni parfümler alır, yediklerine dikkat edip diyet yapmaya başlayabilir, sık banyo yapar, eve geç saatlerde gelerek iş yoğunluğunu bahane edebilirler.
* Bir başka belirti ise günümüzün getirdiği teknoloji olanakları da aldatıldığınızı fark etmeniz için göstergelerden biri. Erkek daha önceleri kendi cep telefonu ile o kadar ilgili değilken, cep telefonunu yanından ayırmamaya başlıyor, bir ortamda iken ya da sizin yanınızda oturuyorken cep telefonunun ekranını ters çevirerek kapatıyor, telefonu genellikle sessizde oluyor, aranan numaralarda kayıtlı olmayan bir numara ile defalarca görüşülüyor, telefonu çaldığında yanınızda değil de bahanelerle uzaklaşarak konuşmayı tercih ediyorsa,  şüphelenip araştırmanızda fayda var derim.
*Bunun yanında teknoloji araçları konusundan devam edecek olursak, aldatılmanın en çok sebep olduğu ve en çok aldatılmanın bu alanda fark edildiği sosyal medyadan bahsedelim. Erkek eğer ki facebook, instagram, twitter gibi hesaplarının şifrelerini değiştiriyor ve size söylemiyor ise çeşitli bahaneler ile ilişki durumunu değiştirip, profil fotoğrafını birlikte olduğunuz değil de tek başına çekildiği farklı bir fotoğraf ile değiştiriyor ise bunun bir sebebi olmalı.
*Eğer çocuklarınız var ise ve aldatma söz konusu ise; çocuklarına ve ailesine karşı daha az ilgi göstermeye başlar. Birlikte yapılan aktivitelere eskisi kadar hevesli değildir, erkeğin aklı sürekli birlikte olduğu kişide olduğu için ortama ayak uyduramaz ve aktiviteleri tatsız hale gelir.
*Size karşı saçınızı okşamak, sarılmak, şefkat göstermek, seni seviyorum demek gibi duygusal anlamdaki eylemlerini bırakmaya başlar.
*Siz onu aradığınızda telefonunu çoğu kez açmayabilir, telefonu açtığı zamanda nerede olduğunu sorduğunuzda belirsiz cevaplarla sizi geçiştirmeye çalışır. Zamanla artık kendisi ile ilgili ona sorular sormanıza tahammül edemez, neredesin sorusu bile onu bir anda fazlasıyla sinirlendirebilir.
*Erkeğin kendisini en çok ele verdiği yerlerden biri de yatak odasıdır. Önceden sizinle sevişmek için fazlasıyla şehvetli ve istekli davranan kişi artık eskisi kadar istekli değildir. Seksi çabuk bitirmeye çalışır ama elbette ki kendisini ele vermemek adına sevişmelerden geri kalmaz. Burada dikkat etmeniz gereken sevişme sonrasında size nasıl davrandığıdır. Sevişme sonrası size ne kadar yakın? Sizi içten öpüyor mu? Sarılıyor mu? Hoş sözcükler söylüyor mu? Bunu gözlemlemeniz en önemlisi sonuçta aklı başka birinde olan bir erkek size ne kadar içten ve samimi duygular ile yaklaşabilir ki.
* Kredi kartı ekstresini göstermemeye başlayabilir, eve posta ile gelen ekstrenin artık mail ile gelmesini sağlayabilir. Bunu fark edip takip etmekte fayda vardır.
*Bunların dışında siz yanındayken erkeğin dışarıya karşı attığı bakışları da takip etmek gerekir. Kaçamak bakışlar atabilir. Her bakış illa ki bir anlam taşıyor demek değildir elbette fakat ayırt etmekte fayda vardır.
*Sizinle konuşurken burnunu kaşıması ve göz teması kurmamaya çalışması size yalan söylediği, bir şeyler sakladığı uyarılarını verir.
*Bazı erkekler suçluluk duygusunun etkisiyle eşinin daha çok üstüne düşüp ilgi gösterebiliyor. Bu yüzden bir anda öncekinden çok daha fazla bir ilgi alaka ile karşılaşırsanız da burada yazdığım maddeleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
*Eşini aldatan erkekler genellikle panik atağa maruz kalır. Yasak ilişkilerden ilk başta haz duyan ve kendini daha güçlü hisseden erkekte zamanla bu sıkıntıya dönüşmeye başlar ve bu kaygı haline gelir. Yakalanma kaygısı ile nefesini tutma, tutuk nefesler ya da sık nefesler aldıkça nefes düzenin bozulması ve hatalı nefesler ile birlikte iç sıkıntısı başlar. Böylece panik atak meydana gelir.
İnsanların temel ihtiyaçları sosyal anlamda sevilmek, onaylanmak, kabul görmek, beğenilmek, güvenmektir. Kişiler bu ihtiyaçları eşinden karşılayamadıklarında çareler arar. Başka birisinin ona değer vermesi, ilgi göstermesi onu mutlu eder. Bu şekilde temel ihtiyaçlarını karşılayamayan erkekler aldatma eğiliminde bulunabilirler.
Depresyonda olan erkeklerde ilgi ve değer dikkatlerini çektiği için aldatma eyleminde bulunabilir.
Kompleksli erkekler de kendilerini ispatlamak için sürekli eşlerini aldatabilirler.
Aldatma, sadece kötü giden ilişkilerde ve evliliklerde olmaz, çok güzel ilerleyen ilişkilerde de yaşanabilir. Bu size dayandırılmış nedenlerle ya da sizin dışınızdaki nedenlerle de olabilir. Burada aldatılan kadın ilişkisini ya da evliliğini bitirebilir, devamda edebilir. Her aldatma boşanma ile sonuçlanmaz. Eğer ki kadın devam etmek istiyorsa; önemli olan erkeğe mutlaka bunu bir kez daha tekrarlarsa evliliğinin ya da ilişkisinin sonunun kötüye gidip tamamen biteceği mesajını vermesidir. Çünkü aldatan erkeği affettikten sonra sanki hiç bir şey olmamış gibi davranmak, erkeğin bu olayı ‘’ evet aldattım ama bak hiçbir şey olmadı, her şey kaldığı yerden devam ediyor’’ diye yorumlamasına ve aynı hatayı tekrardan yapma isteğine neden olur.
Psikolog Duygu YAKUPOĞLU

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.