Terk Edilmek Neden Zor Gelir Biz İnsanlara?

Terk Edilmek Neden Zor Gelir Biz İnsanlara?

Terk Edilmek Neden Zor Gelir Biz İnsanlara?

  Ellerini tuttuğun zaman huzur demekti senin için,yanında olması bütün duyguları birlikte yaşamış olmanız o kadar anlamlıydı ki… Sanki o yoksa dünya duracak, hiçbir şeyin anlamı olmayacak gibiydi. İçten içe bir şeylerin değiştiğini fark ediyordun .’O’ eski ‘o’değildi…El gibi davranıyordu,yaşanan onca güzel anıların üzerine yeni güzel anılar ekleyemiyordun .Bir taraf eksikti,bir şeyler eksikti,Gözlerinin içine bakmıyordu artık.Önce kendini sorguladın,’Ne yaptım ki ben’,sebep aradın,anlamlandırmaya çalıştın bir süre içine attın. Seni özlemediğini belli ediyordu, sana dokunuşu, sarılışı sanki bir yabancı gibi uzak soğuk ve anlamsız...Kafandaki soru işaretlerine cevap bulamadıkça çıldıracak gibi oluyordun ve dayanamadın anlatmalıydı artık,neler eksilmişti neler uçup gitmişti ilişkiden.Eski günlerdeki siz nerdeydiniz, elleri neden soğuktu dokunduğunda,sana söylemesine alıştığın o güzel cümleler sana yakıştırdığı lakaplar, sıfatlar neden yoktu artık sorma zamanı gelmişti. Korkuuyordun,duyacaklarından,iki dudağın arasından çıkacak tek bir kelimeyi duymaktan korkuyordun… ’AYRILALIM’.
Gelecekle ilgili yaptığın planlarda o vardı,eski fotoğraf albumerinizde,en sevdiğiniz restaurantta,kokusuna bayıldığınız parfümde, dinlemekten bıkmadığınız şarkılarda…Yaşadığınız şehrin dört bir köşesinde ‘O’vardı.Nereye gitsen hangi arkadaşınla konuşsan onu hatırlıyordun,ondan bir haber bir mesaj gelmesi için ömrümden ömür verecek gibisin. Nedir tüm kendine çektirdiğin acı söyler misin?
-Çok Özledim!..
Ayrılığı inkar etmekle başlar önce insan. Kendine yediremez kabullenmez. Daha geçen gün beni sevdiğini söylüyorduibirlikte hayaller kuruyorduk ne değişti diye sorgular.Sebebi üzerine düşünür ve düşünür…Bulamaz bazen sebebini bilse bile inkar eder çözmeye çalışır çabalar.Arar mesaj atar yaşadığı yere,okuduğu okula,çalıştığı iş yerine gider.Yakın arkadaşlarını,ailesindeki kişilerle iletişim kurmaya çalışır.Terk edilmiştir.
Suçluluk hissi gelir insana yanlışlarını aramaya çalışır. Değersizlik hissi yakasını bırakmıyordur artık.Ben birlikte olmaya değmeyecek bir insanım,kimse tarafından sevilmeye değer değilim diye düşünmeye başlar kimi zaman… Aslında çoğu insanın başına gelen şeyi sadece kendi başına gelmiş olarak algılar ve çaresiz hisseder.Yarı yolda kalmış,güçsüz ve umutsuz hisseder.Durumu kabullendikten bir süre sonra hayata bu şekilde devam etmesi gerektiğini bilmelidir insan.
Kendinize karşı acımasız davranmayın hatalarınıza odaklanmak yerine bitmiş ilişkiniz ardından düşünmeniz gereken bir şey varsa o da güzel anılar ve ilişkiye kattıklarınızdır.Unutmayın hata aramak değersizlik hissinden ve suçluluk duygusundan başka bir şey getirmez.
Hayata devam edin.Hayatınız onunla birlikteyken sadece ona endeksli planlar yapmıştınız. Planlarınızı bozmayın bir süredir ihmal ettiğiniz arkadaşlarınızla konuşun planlarınızı gerçekleştirin ailenizle vakit geçirin ve sosyalleşin.
Umutsulzuğa kapılmayın , bu insanla tanışmanızın ve ilişkinizin devam edişinin bir sebebi vardı diye düşünün.Hayatta yaşadığımız her tecrübe yürüdüğümüz yolda daha bilinçli adım atmamızı sağlar.Bu ilişkiden çıkardığınız dersleri zihninize yerleştirin.Yeni insanlarla tanışmak yeni ilişkiler yaşamak sizin hakkınız ve her seferinde aynı şeyi yaşamayacağınızı bazen işlerin daha yolunda gidebelieceğini kendinize hatırlatın.
Genelleme yapmayın.Bu ilişki bitti ve bundan sonraki ilişkilerimde de başarısız olacağım.Kimse beni sevmeyecek ve her seferinde hayal kırıklığı yaşayacağım diye düşünürseniz kendinizi kaçınma davranışına itersiniz.Kaçınarak önünüzde yaşayacağınız güzel günlere ihanet etmiş ve o günlerin tadına varma şansını kaybetmiş olursunuz.
Unutmayın aşk da bağlanmak da özlemek de biz insanlara özgü duygulardır.İnsanoğlu bütün duygularla baş edebilir,umudunu kaybetmediği sürece, acı verici durumun geçici olduğunu kabul ettiği sürece,hayatın güzelliğinin başka bir insana bağlı olmadığını bildiği sürece baş edebilir ve terk edilmeyi kolay atlatabilir.Terk edilmek,ilişkiyi sonlandırmak hayatın son bulması anlamına gelmez .Kişi onunla gittiği yerlere gitmeyerek,onunla izlediği dizileri izlemeyerek kaçınmaya ve unutmaya çalışır ancak tam tersine onsuz da bu hayatın devam ettiğini kabul ederek onunla yaptığı ne varsa hiç birinden kaçınmayarak durumla baş etmeyi öğrenmelidir.Yeni hobiler edinerek, çevre değiştirerek yeni planlar da oluşturarak üstesinden gelmeye çalışılır. Kişi nasıl baş edeceğini bilmiyorsa ya da başarısız olmuşsa ve bu durum şiddetli bir şekilde kişinin ruh sağlığını etkiliyorsa bir an önce bir uzman psikolog tarafından yardım alması gerekmektedir.
Uzm.Klinik Psikolog Sinem ÖZER

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.