Neden Online Terapi

Neden Online Terapi

Çünkü sizi yormaz.
Psikoloğunuzun ofisine gitmek için çektiğiniz sıkıntılara son verir. Gününüzün içindeki diğer randevularınızı yeniden düzenlemek zorunda kalmazsınız. Sizin belirlediğiniz saatler diliminde terapiden faydalanırsınız. Yoldan hem ekonomik anlamda hem zaman kullanımı açısından tasarruf edersiniz.
Çünkü etkilidir.
Sizin kendiniz için uygun terapisti seçmenize ve seçtiğiniz terapistle seans yapmanıza yardımcı olur. Size, psikolojik durumunuz doğrusunda terapist önerisinde bulunur. Bazı araştırmalar yüz yüze terapiden daha etkili olduğunu kanıtlamıştır. Zürih Üniversitesi’nin yaptığı çalışma şöyledir: 62 danışanı iki gruba ayırmışlardır. İki grup da depresyon şikayetleri dolayısıyla terapistlerine başvurmuşlardır. İki grubun da üç aylık terapi sonucu göstermiştir ki; online terapiye katılan danışanların % 57 sinde; yüz yüze terapiye katılanların % 42 nde depresyon belirtileri ortadan kaybolmuştur. (Journal of Affective Disorders, 2013)
Çünkü size seçenek sunar.
Ofisi yakında olan ama sizin kendinizi rahat hissetmediğiniz terapistlerle artık seans yapmak zorunda değilsiniz. Size cazip gelmeyen yüksek fiyatlar ve sizi anlamakta güçlük çeken psikologlarla terapi yapmak hem para hem zaman kaybettirir; hem de terapi almanız psikolojinizi daha iyi bir hale getireceğine, kötüleştirir.  
Çünkü gizlilik esastır.
Terapistinizin ofisine geldiğiniz zaman, bekleme salonunda diğer danışanlarla karşılaşma ihtimaliniz yoktur. Kültürel öğretilerimiz dolayısıyla bir şeyi yapacak olursanız bunu açıklama ihtiyacı da hissedebilirsiniz. Ancak online terapi aldığınızda, kimseye: “Ben buraya şunun için geldim.” deme zorunluluğunuz da yoktur ya da evden çıkıp: “Ben terapiste gidiyorum.” da demenize gerek kalmaz. Hem sadece sizin seçtiğiniz, söylemek istediğiniz insanlar bilse sizin psikolojik durumuzu, sizin için de daha iyi olmaz mı?
Çünkü paradan ve zamandan tasarruf ettirir.
Yüz yüze terapiye göre daha uygun ücrettedir. Yolda taksiye, otobüse, metrobüse, benzine vereceğiniz para cebinize kalır. Seyahat masrafı yapmamış olursunuz. Yolda harcayacağınız zamanı, arkadaşlarınıza, eşinize, sevgilinize, çocuklarınıza ayırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.