Hamilelik Süreci Ve Anne Adaylarına Tavsiyeler

Hamilelik Süreci Ve Anne Adaylarına Tavsiyeler

Hamilelik hem biyolojik hem de psikolojik bir süreçtir. Kadınlar bu dönemde çevrelerinin önemsiz bulduğu konular hakkında çok düşünebilirler. Karnı büyüyüp, kilo almaya başladığı dönemlerde kendini beğenmemeye başlayabilir. Ama bir yanda içinde bir canlı olduğunu hissettiğinde çok mutlu olabilir. Özellikle eşinin, anne, babasının, arkadaşlarının onunla daha fazla ilgilenmesini isteyebilir. Doğum ile ilgili, çocuğunun nasıl biri olacağı ile ilgili, ona nasıl bir gelecek bırakacağı gibi düşünceler daha bebek anne karnındayken başlar. Dolayısıyla hamlelik döneminde anne adayı zaman zaman kendini mutsuz, yalnız, çaresiz hissedebilir. Aslında hamilelik bazı anneler için güzel olduğu kadar stresli bir süreçtir de.
Annenin ruh hali bebeğin ruhsal dünyasını doğrudan etkilemektedir. Hamilelik döneminde stresli, yorgun, mutsuz ve huzursuz bir annenin bebeği birçok sorunla birlikte doğmaktadır. Bu bebeklerde aşırı ağlama, huzursuzluk, gaz problemleri ve bağlanma sorunu görülebilir. Bu nedenle gerek anne gerekse anneyle birlikte yaşayan eş varsa aile büyükleri annenin konforunu, huzur ve mutluluğuna özen göstermeli koşulları elverişli hale getirmelidir.
Bunun yanı sıra annenin uykusu, beslenmesi çalışıyorsa iş hayatı ve evdeki düzeni de hamilelik sürecini etkileyen diğer faktörlerdir.  
HAMİLELİK DÖNEMİNDE ANNE ADAYLARINA TAVSİYELER
Hamilelik döneminin zorlukları olmasına rağmen bu sürecin olumlu taraflarına odaklanabilirsiniz.
Hayat boyu size anne diye sevecek ve seslenecek minik bir canlıyı taşıdığınızı düşünebilirsiniz.
Ailenize yeni katılacak bu bireyin mutluluk ve sevinç getireceğini düşünebilirsiniz.
Hamilelik döneminde bol bol yürüyüş yapıp temiz hava alabilirsiniz.
Sevdiklerinizle zaman geçirebilirsiniz.
Beslenmenize ve uyku düzenize önem verebilirsiniz.
Karamsarlık yerine olaylar hakkında olumlu düşünmeyi ve eğer çözümlenemiyorsa biraz zamana bırakmayı deneyimleyebilirsiniz.
Boş zamanlarınız çoksa bu zamanları değerlendirecek hobiler edinmeye çalışabilirsiniz.
Eğer çalışıyorsanız ve çalışma temponuz yoğunsa, iş hayatınız stresli geliyorsa eğer mümkünse çalışma sürelerinizi azaltmayı deneyebilirsiniz.
Psk. Ceren GÜMÜŞ

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.