Pedofili

Pedofili

(Sübyancılık) Henüz ergenliğe girmemiş çocuklara cinsel istismar uygulayan ,çocuklara yönelik fantaziler kuran ve uygulayan, dürtüleri düşünceleri ergenliğe girmemiş çocuklara yoğunlaşan bir tür cinsel sapkınlıktır. Pedofili tanısı koyabilmemiz için kişinin çocuklara cinsel istismar yaşatmış olması yeterli değldir, kişinin en az 6 ay boyunca çocuklara yönelik cinsel istismara yönelik girişimleri bulunmuş olması gerekmektedir. Bu kişiler genellikle orta yaş ve üstü erkeklerdir.
Çocukların kıyafetlerini çıkarmak ve onları izlemek, onlara kendi cinsel organını açmak ve izletmek,okşama, porno izletme, oral seks uygulama ve uygulatma, bunları yaparken görüntüler almak gibi sapkınlıklar uygulamaktadırlar. Genellikle çevresindeki,ailesindeki çocuklara ulaşırlar.Yani sözün gelişi çocuklar genellikle ensest bir duruma maruz kalmaktadırlar başka bir deyişle servis şöforleri,şeker aldıkları köşedeki bakkal amcaları,dayısının oğulları,babasının arkadaşları tarafından bunu yaşamaktadırlar.
Bu insanlar (pedofililer) genellikle özgüveni düşük, travma sahibi, alkolik, çocuklukta duygusal ihtiyaçları karşılanmamış kişilerdir.Kimileri kendi yaş grubuyla iletişim kuramayacak kadar yoksun olduğu için küçük yaş grubuna güç göstergesi sergilemeye çalışırken kimi heyecan peşinde olduğu için bu tür sapıklıklara yönelebilmektedirler.Bazıları sadisttir bazıları antisosyal kişilik bozukluğuna sahiptir…İşin özü bu tip insanlar akıl hastası değildirler ve hastanelerde tedavi olmak yerine cezaevine gönderilemelerindeki sebep de bu. Gelişimsel , çevresel ve genetik etkenler bu rahatsızlığın oluşmasındaki etken faktörlerdir.
ÇOCUĞUNUZA ÇIĞLIK ATMAYI ÖĞRETİN!
Kimsenin onu kandırmasına izin vermesin,hayır demeyi öğrensin,farkında olsun,herkese çok çabuk güvenilmemsi gerektiğini daha erken yaştan ona öğretin!
Pedofilileri tedavi etmek oldukça zordur ,genellikle kişilik bozukluğu,alkolizm ve diğer psikiyatrik bozukluk eştanılarıyla birlikte seyreden bir ruhsal yapı olduğu için ilaç tedavisi ve psikoterapi şarttır. Kişiler tedavi olmak istemezler. Genellikle adli suçtan sonra psikiyatriste giderler. Bu nedenle iç görü kazandırılacak çalışmalar gerekir. Grup terapilerine dahil edilip empati yeteneği kazandırma amaçlı çalışmalar yapılmalıdır.Cinsel isteği azaltacak ilaçlar önerilebilmektedir.
Uzm.Klinik Psikolog Sinem ÖZER

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.