Çocuğunuzun Yarı Yıl Tatilini Değerlendirmek İçin Püf Noktalar

Çocuğunuzun Yarı Yıl Tatilini Değerlendirmek İçin Püf Noktalar

Uzun ve yorucu geçen bir yarıyılın ardından 15 tatil çoktan geldi ve hızla geçiyor bile. Tatilin kelime anlamı bile çocukları sevindirmeye yeterken bu zamanı çocuklarınızın daha kaliteli geçirmelerine ne dersiniz? Bunun için aşağıdaki püf noktalarını dikkate almanız yeterli.
Bir eğitim öğretim dönemi bitti ve yarıyıl tatili tüm hızıyla ilerlemekte. Tatil çocuklar için en basit anlamıyla boş zaman anlamına gelebilir ve çocuklar bu boş zamanları elindeki imkanlarla doldurmaya çalışırlar. Çoğu çocukta boş zamanlarını bilgisayar, telefon, playsitation gibi teknolojik aletlerle geçirmektedir. Ancak çocuklar sanal âlemde değil sanat ve sosyal faaliyetlerle sosyalleşebilirler. Dolasıyla çocuklarınızın boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için onların sosyal alanlarını genişletmeye çalışabilirsiniz.
Çocuklarının sosyal alanlarını genişletmek için yarıyıl tatili bulunmaz bir fırsattır. Çocuklarınıza yapacakları sosyal faaliyetlerle ilgili fırsatlar sunmanız önemlidir. Çocuğunuz yerine değil çocuğunuzun kendi kararlarını kendi verebilmesi için ona sosyal faaliyetlerle ilgili seçenekler sunmanız daha değerlidir. Örneğin; 15 gün boyunca başlayıp diğer zamanlarda da devam edebileceği yeni bir hobi veya hobiler kazanması için seçenekler sunabilirsiniz.
Kitap okumayı sevmeyen veya okumayı sevip vakit bulamayan öğrenciler için en ideal zamanlardan biri yarıyıl tatilidir. Bu tatilde çocukların çok fazla boş vakti olmaktadır. Dolayısıyla her zamana ve her güne aktivite koymak zorlaşır. Günde en az 1 saat kitap okumak hem çocuğu okuldan uzaklaşmasına fırsat vermez hem de çocuğun okuma alışkanlığını pekiştirir.
Yeni yerler görmek, bilimde, sanatta, müzikte, resimde yeni eserleri izlemek için eşsiz bir zamandır aynı zamanda yarıyıl tatilidir. Çünkü çocuk ve gençler için hazırlanan birçok etkinlik onların yarıyıl dönemleri hesaplanarak gösterime sunulmaktadır. Dolayısıyla aile ile yapılan müze ziyaretleri, görsel sanatlar etkinleri, çocuğun yaş ve gelişim seviyesine uygun sergiler için bulunmaz bir zamandır.
Yarıyıl tatili çocuklar için bütün bir yılın yorgunluğunu atacakları, dinlenecekleri ve kendilerini yeni yıla hazırlayacakları bir tatil sürecidir. Dolasıyla bu tatilde öğrencilerin en çok yapacakları şey dinlenmek olmalıdır. Ancak bu süreçte okuldan kopmamak, yeni döneme hazırlık yapabilmek için çocuğu çok sıkmayacak şekilde çocuğun ders tekrarı yapmasına yardımcı olabilirsiniz.
Psikolog Ceren GÜMÜŞ

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.